İran bilimsel makale sayısında dünyada 18. sırada

İslam Dünyası Bilim Atıf Merkezi ISC Başkanı Muhammed Cevad Dehgani, İranlı araştırmacıların 2018 yılında yayımlanan üstün makale sayısı bakımından 57 İslam ülkesi arasında birinci ve dünya sıralamasında da 18. sıraya yerleştiklerini açıkladı.
İslam Dünyası Bilim Atıf Merkezi ISC Başkanı Muhammed Cevad Dehgani şöyle devam etti: Temel Bilim Göstergeleri adlı enformasyon merkezinden elde edilen son bilgilere göre, İran İslam Cumhuriyeti 371 üstün makale sayısı ile dünyanın ilk 20 ülkesi arasında yer alan tek İslam ülkesi olduğu anlaşılıyor. İranlı araştırmacılar 2018 yılının sonuna kadar 51 bin bilimsel belge ile dünya genelinde bilimsel yayımlara yüzde ikilik bir ortaklık sağlayarak dünya sıralamasında 16. sıraya yerleştiler.
İslam Dünyası Bilim Atıf Merkezi ISC Başkanı Dehgani, İranlı araştırmacılar bilimsel belgelerin yüzde 20 kadarına ortaklık ederek İslam ülkeleri arasında en yüksek katılımı sağladıklarını belirterek, İranlı araştırmacıların geçen sene olduğu gibi bu yılda da bu alanda İslam ülkeleri arasında birinciliği elde ettiklerini kaydetti.
