
Siyonist rejim cezaevlerinde yaklaşık 30 yıl esir kalan ve Lübnan Hizbullah hareketinin son esir değişimi kapsamında serbest bırakılan Semir Kantar İslam inkılabının bölgedeki güçler dengesini değiştirdiğini söyledi.
İran’ın Peyam-ı Nur üniversitesinde konferans veren Semir Kantar siyonist rejimle mücadelede İran’ın yardımları, direnişin hedeflerine doğru gitmesinde çok etkili bir unsur olmuştur dedi.
Semir Kantar açıklamasında, İran İslam cumhuriyetinin, özellikle Irak, Afganistan ve Filistin gibi bölge ülke halkalarına yardımlarını sürdürdüğünü bunun da takdire şayan olduğunu belirterek, “İran, kendisine zorla yükletilen bir savaşla yüz yüze geldi. Baskılar, ekonomik yaptırımlara maruz kaldı. Bütün bunlara rağmen, ilmi alanda çok önemli atılımlar ve adımlar atmayı başardı ” dedi.
İran’ın nükleer teknoloji alanındaki başarılarına da işaret eden Semir Kantar, “batılı ülkelerin, İran’ın nükleer enerjiye sahib olmasını istememeleri, İslam ülkelerinin gelişmesine tahammül edememelerinden kaynaklanmaktadır. Batılılar İran’ın nükleer faaliyetlerinin kendi kontrollerinde olmasını istiyorlar diye konuştu.
