
İran-Çin Parlamento Dostluk Grubu Başkanı, Çin’in Tahran Büyükelçisiyle görüşmesinde “İran’la Çin’in işbirliği Asya’da istikrar olması açısından çok faydalı” dedi.
İran-Çin Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Süphaniniya dün Çin’in İran Büyükelçisi Yang Sen’i kabulünde yaptığı konuşmada, Parlamentoların iki ülke arası ilişkilerin geliştirilmesinde oynadıkları önemli rolün altını çizerek “İslami Şura Meclisi İran’la Çin arasındaki ilişkilerin muhtelif siyasi, ekonomik, Parlamento ve bölgesel alanlarda geliştirilmesini destekliyor” dedi.
Süphaniniya ayrıca, Parlamento Dostluk Gruplarının aradaki ilişkilerin geliştirilmesi sürecinin kolaylaşması ve daha fazla işbirliği yapılması yolundaki engellerin kaldırılmasında oynadıkları rolü uygun olarak tanımladı.
İran-Çin Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Süphaniniya daha sonra, 2 ülkenin uluslararası ve bölgesel çeşitli konulara ilişkin ortak bakış açıları ve işbirliğine değinerek “Asya’da 2 etkin güç olarak İran’la Çin’in işbirliğinde bulunmaları hassas Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere bu kıtada istikrar ve huzurun sağlanması açısından çok faydalı ve yapıcıdır” diye vurguladı.
Çin’in Tahran Büyükelçisi Yang Sen de bu görüşmede, İran İslam Cumhuriyetini bölge ve dünyanın önemli ve güçlü bir ülkesi olarak tanımlayıp, iki ülkenin uluslararası ve bölgesel muhtelif konulara yönelik ortak tavır ve bakış açılarını aradaki işbirliğinin daha da arttırılması için uygun bir zemin olarak niteledi.
