HaberlerİranOrtadoğu

İran cumhurbaşkanı: Fars Körfezi ülkeleri ile ilişkide kararlıyız

İran cumhurbaşkanı, Fars Körfezi ülkeleri ile çok yönlü ve %100 ilişkilerin kurularak geliştirilmesinin, Tahran’ın bölgedeki kesin politikası olduğunu belirtti.

İran cumhurbaşkanı dün akşam Tahran’da düzenlenen ‘Fars Körfezi Yüksek Şurası’ adlı oturumda yaptığı konuşmada Tahran ve Fars Körfezi ülkeleri ile ilişkileri daha da geliştirecek her adımı, olumlu ve yapıcı olarak değerlendirdiklerine işaretle, ‘İran İslam cumhuriyetinin kesin siyaseti, Fars Körfezi ülkeleri ile çok yönlü ve %100 ilişkilerin kurularak geliştirilmesidir’ dedi.

Fars Körfezi güvenliğinin İran İslam cumhuriyeti için bir temel ilke olduğuna işaret eden Ahmedinejad, ulusal çıkralar ve sahip olduğu konum nedeni ile tarih boyunca iş başında olan hiçbir hükümetin Fars Körfezi’nde güvensiz ortam oluşturmak peşinde olmadığını ve İran’ın Fars Körfezi güvenliğinin garantörü olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tahran ve bölge ülkeleri arasındaki derin ilişkilerin zaruretine işaretle, Fars Körfezi ülkeleri arasında mesafenin fazla olması halinde düşmanın bu boşluğu doldurmaya çalışarak bölge halkları aleyhine girişimde bulunacaklarını belirtti.

İran’ın tüm diğer ülkeler ile samimi ve derin ilişki kurmasına düşmanın karşı olduğuna değinen cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Fars Körfezi ülkelerinin birbiri ile karşılıklı en yüksek düzeyde ilişki kurmak peşinde olmaları gerektiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 20 Temmuz 2026 (44) içerik yüklenmiştir.