
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Norveç Dışişleri Bakanını kabulünde “İran’la Norveç arası ilişkilerin geliştirilmesi her iki ülke halklarının lehine” dedi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün, Norveç Dışişleri Bakanı Börge Brende’yi kabulünde yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyetiyle Norveç’in her zaman çok uygun ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek “Bugün bölge ve dünyaya hakim olan şartlar, bizim daha fazla istişare girişimlerinde bulunmamız ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmemizi gerektiriyor” dedi.
Ruhani daha sonra, İran’la Norveç’in aralarındaki ilişki düzeyini, ekonomi alanı başta olmak üzere çeşitli alanlarda arttırmaları yolunda birçok imkan ve kabiliyetlere sahip olduklarına dikkat çekerek “İki ülke arasında işbirliği olması şüphesiz İran’la Norveç’in ilerlemeleri ve iki ülke halklarının yaşam şartlarının daha iyi olmasına sebep olacaktır. Dolaysıyla aradaki işbirliği güçlendirmemek için hiçbir neden yok” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca, İran aleyhine uygulanan yaptırımları yanlış ve kabul edilemz olarak tanımlayıp “Yaptırımlar kimsenin lehine değil” diye vurguladı.
Norveç Dışişleri Bakanı Brende de yaptığı konuşmada, ülkesinin İran’la olan ilişkilerini daha da geliştirmekten yana olduğunu ifade ederek “Norveç Hükümeti bu ülkenin büyük şirketlerinin yanında, Tahran’la bir an önce faaliyete geçmeye hazır durumda ve bu doğrultuda güçlü sinyaller de vermiştir” dedi.
