
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, “Bugün Filistin insanlığın ilk meselesi haline gelmiş ve dünyadaki tüm özgür insanlar Filistin halkının mazlum olduğunun farkına varmışlar” dedi.
İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Uluslararası “Aksa Tufanı ve İnsan Vicdanın Uyanışı” Konferansı’nda yaptığı konuşmada Filistin meselesinin İslam ümmetinin en önemli meselesi olduğunu belirterek, “Bugün Filistin insanlığın ilk meselesi haline gelmiş ve dünyadaki tüm özgür insanlar Filistin halkının mazlum olduğunun farkına varmışlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Reisi Lübnan, Filistin, Suriye, Irak ve Yemen’de oluşan direniş düşüncesinin aşırılıklara ve baskılara direnmenin ve karşı çıkmanın tek yolu olduğunu söyledi.
Reisi, “Bugün Gazze savaşını kazananı Filistin, kaybedeni ise Siyonist rejim ve müttefikleridir” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Reisi, “Dünyanın tüm özgür insanları, bugün toprağını ve kimliğini meşru bir şekilde savunan hareketi desteklemelidir. Siyonist işgalin devam etmesi onlara meşruiyet kazandırmaz. İşgalin devam etmesinin mülkiyet getirdiğini dünyada hangi hukuk sistemi kabul eder ki? Dolayısıyla dünyada bazılarının, bu bariz konuyu inkar etmesi şaşırtıcıdır” ifadelerinde bulundu.
Siyonist rejimin hem silah hem de mali açıdan ABD tarafından desteklendiğini belirten Reisi, bu rejimin sonuna yaklaştığını söyledi./
