
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hürmüzgan eyaletine yaptığı ziyaret çerçevesinde İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutan ve yetkilileri arasında yaptığı konuşmada, caydırıcılık gücünün İran stratejisinin temelini olşturduğunu belirterek “İşte bu askeri yüksek caydırıcılık gücümüz düşmanın ülkemize göz dikmesi ve taarruza cesaret etmesine izin vermiyor” dedi.
Ruhani daha sonra, Sipahiler Ordusu Deniz Kuvvetlerinin özverili çabalarını takdirle anarak “Ülkenin güneyinde 2.000 kilometreye yakın deniz sınırının korunması için büyük bir çaba lazım. Bu vazife bugün Ordu ve Sipahiler Deniz Kuvvetlerinin omuzları üzerinde” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Ruhani daha sonra her ülkenin kara, hava ve denizde kendi hakimiyetini ortaya koyması prensibine değinerek “Bu bölgede bizim kendi hakimiyetimizi göstermemiz lazım. Bu vazife genelde denizlerde ve Deniz Kuvvetleri üzerindedir” diye vurguladı.
