HaberlerİranOrtadoğu

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Körfez Gezisini Bitirerek, Ülkesine Döndü

İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani iki körfez ülkesini kapsayan günübirlik ziyaretini tamamladı.

Ruhani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Almed’in daveti üzerine dün bu ülkeye giderek resmi temaslarda bulundu. Ziyaretin İran ile Körfez İşbirliği Konseyi’ne üye altı Arap devleti arasındaki tansiyonu düşürme amacı taşıdığı ifade ediliyor. Geçtiğimiz ay da Kuveyt Dışişleri Bakanı taraflar arasında ‘diyalog kapısı aralamak’ maksadıyla Tahran’a gitmişti.

Körfez İşbirliği Konseyi üyesi Suudi Arabistan ve Bahreyn, Yemen’de şimdiki hükümeti destekleyen Tahran yönetimiyle Ocak 2016’da diplomatik ilişkileri kesmişti.

Hasan Ruhani, Kuveyt ziyareti öncesinde ise Umman’daydı. 2013’te göreve gelmesinden beri Umman’ı ilk kez ziyaret eden Ruhani, Sultan Qaboos’la bir araya geldi. Umman, İran’ın nükleer programını askıya alan uluslararası anlaşmanın ilk adımları atılırken Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında arabulucu rol üstlenmişti.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.