
İran Cumhurbaşkanının Türkiye işleri özel temsilcisi Mahmud Vaezi, Türkiye ekonmi bakanı Nihad Zeybekçi ile İran ve Türkiye arasında iktisadi ve ticari alanda işbirliklerin daha da geliştirilmesini ele aldıkları bir görüşme yaptılar.
İki ülke yetkilileri arasında İstanbul’da yapılan sözkonusu görüşmede, iki ülke arasında iktisadi ve ticari ilişkilerin ve işbirliklerin gelişmesinin önemli olduğuna vurgu yapıldı.
Dünya Posta Birliği genel kurulunun İstanbul’daki toplantısı için İstanbul’da bulunan İran iletişim ve telekominükasyon bakanı Mahmut Vaezi, Türkiye ile ilişkilerin önemli olduğunu bildirirken Zeybekçi de, İran’la her alanda ilişkileri geliştirmeye büyük önem verdiklerini söyledi ve yakın bir tarihte Türkiyeli sanayi ve işadamlarından müteşekkil bir heyetle İran’a gideceğini söyledi.
Mahmud Vaezi de, İstanbul’daki söz konusu Dünya Posta Birliği oturumunda İran cumhurbaşkanının teklifinin onaylandığını söyledi.
