BilimselHaberlerİranOrtadoğu

İran denizden havaya fırlatılan orta menzilli füzelerini deneyecek

Velayet-90 askeri tatbikatı sözcüsü Amiral Mahmut Musevi, tatbikatta ilk kez denizden havaya fırlatılan orta menzilli füzelerin deneneceğini açıkladı.

Tatbikatın gidişiatı hakkında demeç veren Amiral Musevi, tatbikatın ilk günlerinde omuzdan fırlatılan kısa menzilli füzelerin kullanıldığını belirtti.

Amiral Musevi, ancak tatbikatta ilk kez denizden havaya fırlatılan orta menzilli füzelerin deneneceğini kaydetti.

Söz konusu füzelerin dünyada kullanılan füzelerle aynı düzeyde olduğunu belirten Amiral Musevi, füzelerin donanmaya yönelik havadan gelen her türlü tehdide karşı koyabileceğini ifade etti.

Amiral Musevi, tatbikattan sonra yapılan değerlendirmenin ardından donanmanın bu tür füzelerle de donatılacağını vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.