
İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Donanması, stratejik güney sularındaki muhripleri hedef almak üzere tasarlanmış seyir füzelerinin konuşlandırıldığı yeni bir yeraltı üssünü tanıttı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, cumartesi günü İran’ın güney kıyılarındaki “füze kentini” ziyaret etti.
Salami, ziyareti sırasında İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Deniz Kuvvetleri’nin füze birliklerinin yeni tesisteki savaşa hazırlık durumunu inceledi.
Yeraltı üssünde konuşlandırılan geliştirilmiş füzeler, elektronik harbe karşı da donanımlı olup, en kısa sürede operasyonel hale getirilebilecek.
Bu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun bir aydan kısa bir süre içinde açığa çıkardığı üçüncü yer altı füze üssü.
İran Devrim Muhafızları Ordusu Donanması, 18 Ocak’ta Basra Körfezi’nde açıklanmayan bir lokasyonda yer alan yeraltı füze üssünü sergiledi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Hava-Uzay Kuvvetleri, daha önce 10 Ocak’ta bir başka yer altı füze şehrini daha kamuoyuna duyurmuştu.
İran, balistik füzelerinin ABD ve İsrail’e karşı önemli bir caydırıcı unsur olduğunu belirterek füze programının müzakere konusu olmadığını ileri sürüyor.
Ocak ayının başlarında, İran Silahlı Kuvvetleri ülke genelinde büyük çaplı askeri tatbikatlar başlattı. Savaş tatbikatları, IRGC’nin İran’ın merkezindeki Natanz’daki nükleer tesisleri füzeler ve insansız hava araçları tarafından yapılan sahte saldırılara karşı savunduğu tatbikatları içeriyordu.
