HaberlerİranOrtadoğu

İran dışişleri bakan yardımcısı ve Umman dışişlerinden sorumlu danışma bakanı görüştü

İran dışişleri bakanı Arap ve Afrika işleri yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan bölgesel görüşmeleri çerçevesinde dün Umman’ın başkenti Maskat’ta Umman sultanlığı dışişlerinden sorumlu bakanı Yusuf Bin Alevi ile bir araya geldi.

Dışişleri bakanlığı medya ve diplomasi genel idaresinin belirttiğine göre Emir Abdullahiyan söz konusu görüşmede iki ülke arasındaki olumlu ve yapıcı ilişkilerine işaretle çeşitli alanlardaki ilişkilerin gelişmekte olduğunu belirtti.

Dışişleri bakan yardımcısı maalesef son zamanlarda bölgede tekfiri grupların gelişmesine ve bazılarının ise söz konusu radikal gruplarla birlikte etnik ve dini ihtilafları körüklemesine şahit olunduğunu söyledi.

Suriye gelişmelerine değinen Emir Abdullahiyan defalarca vurguladıkları gibi Suriye’nin askeri yollarla değil, tek çözüm yolunun siyasi görüşmeler olduğunu ifade etti.

Bahreyn olaylarına da işaret eden Emir Abdullahiyan bu ülkedeki sorunun bu ülke halkı tarafından çözümlenmesi gerektiğini, yapılacak siyasi görüşmelerin ise hükümet ve tüm Bahreynli gruplar arasında ciddi bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan görüşmede Umman sultanlığı dışişlerinden sorumlu bakanı YusufBinAlevi de iki ülke arasındaki görüşmelerin önemli olduğunu ve sürekli gerçekleştiğini ifade etti.

Suriye olaylarına işaret eden Alevi bu ülkede kan ve şiddetin durmasının sadece tüm gruplar arasında görüşmelerin gerçekleşmesi ile durabileceğini belirterek; Bahreyn’de ise halkın doğal olarak beklentilerinin olduğunu, hükümetin ise halkın isteklerine karşılık vermesi gerektiğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 02 Ekim 2023 (36) içerik yüklenmiştir.