AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

İran dışişleri bakanı: Cenevre müzakerelerini ciddiyetle takip ediyoruz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Batı’nın her türlü uygunsuz hareketine uygun, hesaplı ve güdümlü bir şekilde karşılık vereceklerini vurguladı.

Amerika’nın İran’a yönelik yeni yaptırımlarına tepki gösteren Zarif, son günlerde Amerikalı yetkililerden uygunsuz çıkışlar gördüklerini, İran bu hareketlere tüm detayları gözeterek gereken uygun cevabı vereceğini belirtti.

Zarif, ancak iç arenada da Cenevre müzakerelerinin sonuçlarından pek memnun olmaya bazı çevrelerin aceleci davranarak anlaşmanın erken öldüğünü ilan ettiklerini kaydetti.

Zarif, Cenevre müzakerelerini ciddiyetle takip edeceklerini ve Batı’nın her türlü uygunsuz hareketine uygun, hesaplı ve güdümlü bir şekilde karşılık vereceklerini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (15) içerik yüklenmiştir.