
İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Sayın Hüseyin İbrahim Taha ile bir araya geldi.
İRNA haber ajansının bildirdiğine göre bu görüşmede Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’ne Gazze meselesine gösterdiği ilgiden ve mazlum Filistin milletine destek verme çabalarından dolayı teşekkür ederek Filistin’de, özellikle Gazze Şeridi’nde, vahim insani durumla ilgili endişelerini dile getirdi.
Emir Abdullahian, Filistin meselesini İslam dünyasının temel ve merkezi meselesi olarak değerlendirdi ve başta Filistin olmak üzere mazlum Filistin halkına karşı işlenen savaş suçlarının bir an önce sona erdirilmesi için İİT’nın daha güçlü ve etkili bir çaba göstermesinin gerekliliğini vurguladı.
Gazze Şeridi’nde devam eden insani durumla aynı zamanda mevcut Gazze Zirvesi’nin önemine işaretle “Bu toplantıya katılan İslam ülkelerinin güçlü kararlar alarak Siyonist rejime ve destekçilerine güçlü ve caydırıcı bir mesaj vermesi ve bu zalim soykırımın sona ermesi için güçlü adımlar atması gerekmektedir.”vurgusunda bulundu.
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin’e ve girişime verdiği güçlü destekten ayrıca İran Dışişleri Bakanı’nın bu toplantıya katılımından dolayı teşekkür ederken, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Filistin’deki gelişmelere ilişkin bazı çalışma ve eylemlerini anlattı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi’nin mazlum Filistin milletine destek yönündeki kararlarını titizlikle takip etmeye hazır olduğunu ifade etti.
