ArabistanHaberlerİranOrtadoğu

İran dışişleri bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Tahran maslahatgüzarını çağırdı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının bir casusluk şebekesini İran’la ilintili olarak göstermesi üzerine, İran Dışişleri Bakanlığı dün bu ülkenin Tahran Maslahatgüzarını çağırdı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığının asılsız bir iddiada bulunarak bir casusluk şebekesinin İran İslam Cumhuriyetiyle bağlantılı olduğunu ileri sürmesi üzerine, Riyad Hükümetinin Tahran Maslahatgüzarı dün Dışişleri Bakanlığına çağırılarak, ülkemizin bu boş iddia ve medya aracılığıyla bu iddia etrafında oluşturulan atmosfere yönelik yoğun itirazı kendisine iletildi.

Dışişleri Bakanlığı Fars Körfezi 1. Dairesi Başkanı bu ziyarette, Suudi Arabistan’ın böylesi iddialarının tamamen gerçekdışı olduğunu vurgulıyarak bu iddialar bağlamında resmi bir açıklama yapılmasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Aralık 2023 (40) içerik yüklenmiştir.