AsyaHaberlerİranOrtadoğu

İran Dişişleri Bakanlığı:Ahmedi Necad Yakında Çin’e Resmi Bir Ziyaret Gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi dün akşam, televizyonun 3. Kanalından canlı olarak yayınlanan “Dün, Bugün, Yarın” adlı programa konuk olurken yaptığı açıklamalarında Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısının bu Pazar günü Tahran’a geleceği haberini doğrulamanın yanında gelecek 1-2 ay içerisinde Çin Dışişleri Bakanının da Tahran’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, bu ülkenin Dışişleri Bakanı Yardımcısı “Ma Jao Ju”nun bu Pazar günü (yarın) Tahran’ı ziyaret edeceğini duyurmuştu.

Salihi ayrıca, Cumhurbaşkanı Dr Mahmud Ahmedinejad’ın da Pekin’i ziyaret etmesi için Çin’den davet aldığını belirterek “Hali hazırda bu ziyaretin düzenleme işleriyle meşgulüz” dedi.

Dışişleri Bakanı Salihi daha sonra ülkemizin 5+1 Grubuyla görüşmesi konusuyla ilgili olarak, karşı tarafın haysiyetini zedelemeden bu sorundan çıkmasını sağlayacak bir çözüm aradıklarını ifade ederek “Bizim nükleer faaliyetlerimiz gün be gün ilerlemekte. Onlar bazı belirsizlikler var diyorlar. Biz de bu belirsiz dediklerine netlik kazandırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.