İran-Ekvador arasında petrol anlaşması yapıldı

İran ile Ekvador arasında petrol sanayisinde işbirliğini ön gören anlaşma imzalandı.
İran petrol bakanı Gulam Hüseyin Nozeri ile Ekvador petrol bakanı Galo Chiriboga’nın Tahran’da yaptıkları ikili görüşme ardından “Tahran ve Quitoda arasında petrol sanayisinde işbirliğini ön gören anlaşma imzalandı.”
Daha önce iki ülke cumhurbaşkanları arasında yapılan görüşmede ele alınan işbirliklerinin geliştirilmesini de hedefleyen anlaşmayla ilgili açıklama yapan İslami İran adına Petrol bakanı Gulam Hüseyin Nozeri “Ekvador petrol sanayisi çalışanlarının eğitimi, Ekvador’daki petrol rafinelerinin tamir ve bakım işleri gibi alanları kapsadığını ” söyledi.
İran Petrol bakanı açıklamasında, Ekvador’da, İran, Venezualla ve Ekvador’un ortaklaşa rafineri de yapacaklarını da dile getirdi.
Ekvador adına da petrol bakanı Galo Chiriboga da yaptığı açıklamada, işbirliği anlaşmasının, kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini hatırlatarak, anlaşmanın tamamen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Konuk Ekvador petrol bakanı açıklamasında bundan sonraki adımımızı, ortak şirketler kuracak şekilde atacağız diye konuştu.
