
İran milli petrol şirketi genel müdürü yeni gemiler sipariş vererek İran milli petrol taşımacılık şirketinin 2011 yılına kadar kapasitesinin 14 milyon tonu bulacağını bildirdi.
Muhammed Suri İran milli petrol taşımacılık şirketinin genel müdürü önümüzdeki beş yıl içerisinde bu şirketin petrol tankerleri alanında dünyanın üçüncü büyük gemicilik şirketine dönüşeceğini söyledi.
Bu alanda birincilik 80 petrol gemisi ve 18 milyon tonluk kapasiteyle Norveç’in Front Lin şirketi ikincilik ise 15 milyon ton kapaseiteyle Japonya’nın mitsobişi şirketine aittir.
Suri, hali hazırda beşinci sıradaki İran gemiciliğinin sipariş verdiği gemileri teslim almakla tanker hususunda dünyada üçüncülüğe yükseleceğini söyledi.