HaberlerİranOrtadoğu

İran gemicilik şirketinin konusu dünya sıralamasında yükseldi

İran İslam Cumhuriyeti Gemicilik Şirketi genel müdürü Muhammed Saidi, şirketlerinin dünyadaki konumunun 4 basamak yükselerek 19. sıraya yerleştiğini söyledi.

Muhammed Saidi, geçen yıl 23. sırada olan şirketlerinin bu yıl 4 basamak yükselerek 19. sıraya yerleştiğini belirterek, İran gemicilik şirketi açısından dünyada gemicilik şirketleri arasında rekabetin önemli olduğunu ve bunun için gemilerinin modernleştirilmesi ve daha iyi hizmet için çalıştıklarını söyledi.

Her geçen gün şirket olarak daha da yükselmek için çalıştıklarını belirten Muhammed Saidi, bu doğrultuda Güney Kore Hundai şirketine 10 gemi için sipariş verdiklerini ve İran’ın sözkonusu gemileri teslim aldığında konumunun daha da artacağını söyledi.

Sözkonusu İranlı yetkili, İran’ın halihazırda 165 gemisinin olduğunu ve yapımı için sipariş verilen gemilerin 2018 yılında İran’a teslim edileceğini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.