HaberlerİranOrtadoğu

İran halkı 2012 Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri bildirisini yayınladı

İran İslam cumhuriyeti halkının, önceki gün geniş bir katılımla yaptığı Kudüs Günü yürüyüşleri sonunda bildiri yayınlandı.

İran devlet televizyonun haberine göre, yayınlanan bildiride, siyonist rejimin cinayetleri ve yürüttüğü işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında yer aldıkları, Filistin halkına destek verdikleri belirtilerek, bu yürüyüşlerle aziz Kudüs-ü şerif özgürlüğü, mazlum Filistin halkının intifadası ve değerleri desteklenerek, gasıb siyonist rejimin yok olması, emperyalist cephe ve uluslar arası siyonist destekçilerinin yok olmasına verilen desteklerin dile getirildiği kaydedildi.

Kudüs Gününün, İslam’ın günü, İslam ümmetinin birlik, beraberlik ve dayanışma sembolü olduğu, Filistin ve kudüs’ün değerleri, İslami uyanış ve direniş mektebinin bir ifadesi olduğu kaydedilen bildiride, aziz Kudüs-ü şerifin kurutuluş, mazlum ve savunmasız Filistin halkının özgürlüğü, İslam inkılabının değerleri ve rahmetli imam Humeyni’nin mirası, İslam inkılabı rehberinin emir ve tavsiyelerine işaretle de, ” Filistin meselesi ve Ortadoğu krizinin tek çözüm yolu, siyonist rejimin yok olması, işgal altındaki Filistin topraklarının gasbının sona ermesi, Filistinli mültecilerin yeniden vatanlarına dönmesi ve Filistinin geleceği için özgür bir referandumun yapılmasıyla olacağı” kaydedildi.

Suriye’deki gelişmelere de işaret edilen bildiride, sultacı ve bazı arap ülkelerinin, siyonist rejime karşı İslami direniş cephesini kırmak amacıyla, ortak hareket ettiğine dikkat çekildi.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Temmuz 2026 (13) içerik yüklenmiştir.