
İran yargı gücü başkanı Ayetullah Sadık Amuli, İran halkının kanını akıttığı için halkın münafıkları olarak adlandırdığı sözde halkın mücahidleri terör örgütünün işlediği cinayetlerin halk tarafından unutulmayacağını söyledi.
İran yargı organı halkla ilişkiler idaresi tarafından yapılan açıklamada, İran yargı gücü başkanı Ayetullah Sadık Amuli Amerikan hükümeti tarafından “halkın münafıkları” terör örgütünün terörist gruplar listesinden çıkarma kararına tepki olarak, bu terör grubu, İran halkından 17 binden fazla insanın kanını akıtmıştır ve İran halkı işlenen bu cinayetleri asla unutmayacaktır diye konuştu.
Ayetullah Sadık Amuli yaptığı açıklamasında, Irak’ta halkın münafıkları terör grubunun cinayetleri ve ülkeye karşı yaptığı ihanetlere temasla, Amerika yönetimi, halkın münafıkları terör grubunu terörist grublar listesinden çıkarma kararı, açıkça, Amerikanın, terörizme mücadele iddialarıyla da çelişmektedir ve bu strateji açıkça, batılı ülkelerin terörizmle mücadele iddialarının tamamen yalan ve bir baskı unsuru olarak kullandığını göstermektedir diye konuştu.
İran yargı gücü başkanı açıklamasında, halkın münafıkları terörist grubların ele başlarının, yargılanması ve cezalandırılmaları gerektiğini hatırlatarak, İran dışişleri bakanlığının da bu konuda açıkça Amerikan hükümetin konuyla ilgili tavrını bildirmelidir diye konuştu. Amerikan haber kaynakları, Washington’un, 1 Ekimde, resmen halkın münafıkları adlı terör örgütünü, terörist gruplar listesinden çıkaracağını belirtiyor.
