
İran’ın dört bir yanı, Kerbela’da zalim Yezid ordusunca Hz. Hüseyin (S) ve yaranlarının feci bir şekilde şehit edilmelerinin yıldönümünde, Hz. Hüseyin’in (S) yolunu sürdüreceklerine dair yemin ettiler.
İran’ın başta Meşhed ve Kum kentleri olmak üzere bütün şehir, kasaba ve köyleri, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısıyla İmam Hüseyin’in (S) şehadetini anma merasimlerine katıldılar, gözyaşı döktüler. Matem merasimlerine başta İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad olmak üzere diğer yetkililerin de katılması dikkatlerden kaçmadı.
Kerbela’da zalim Yezid ordusu ve yönetiminin işlediği cinayetin mazlumu olan ve şehitler serveri Hz. Hüseyin’in yolunu sürdürmeye yemin eden Hüseyin aşıkları, karalara bürünürken, İran dışında, Irak ve diğer İslam ülkelerinde de, bu feci cinayetin yıldönümü, düzenlenen matem merasimlerle kınandı.
Sözkonusu etkinliklerde yapılan konuşmalarda, Hz. İmam Hüseyin’in (S) zulme boyun eğmemek için direndiği ve onun şehadetinin günümüze gerçek İslam’ın taşınmasına vesile olduğunu belirtildi.
