HaberlerOrtadoğuSuriye

İran Hava Kuvvetleri komutanı: Patriotlar nifak oluşturma amacı ile kuruldu

İran Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Şahsefi, Patriot füze bataryalarının Türkiye’ye yerleştirme amacının Müslüman ülkeler arasında nifak ve bölünme yaratmak olduğunu öne sürdü.

Tahran’daki büyükelçilerde görevli bazı askeri ataşelerin katıldığı bir törende konuşan Tuğgeneral Şahsefi, Türkiye’de kurulan Patriot füzeleri ve Suriye sorununa değindi. Tuğgeneral Şahsefevi, “Büyük şeytan ABD önderliğindeki batılı politikacılar, Müslümanlar arasında ayrılık yaratıp etnik ve mezhepsel ihtilafları körüklemek istiyor. Patriot füzeleri de bu amaç doğrultusunda Türkiye’ye yerleştirildi” diye konuştu.

Suriye sorununa da değinen Şahsefevi, Suriye halkının İsrail’e karşı yaptıkları direniş mücadelesinin bedelini ödemekte olduğunu bildirdi. Tuğgeneral Şahsefevi, “Teröristlerle savaş bahanesiyle Afganistan ve Pakistan’da bulunan güçler, aynı teröristleri Suriye’de desteklemekteler” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.