
İran Merkez Bankası Başkanı Mahmut Behmeni, “Hali hazırda altın stoklarımız mükemmel düzeyde ve şimdiden itibaren hiç gelirimiz olamasa bile on yıllık ihtiyaçlarımıza yetecek kadar paramız var” dedi.
İhracat günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Behmeni, dünyayı saran küresel ekonomik kriz ve durgunluğa karşın İran’ın ihracatıının son iki yılda yüzde on artış gösterdiğini, 2010’da dan şimdiye kadar ihracatta yüzde 39’luk bir artış olduğunu belirtti.
Behmeni, İran’ın şimdiye kadar dünyada doğalgaz rezervleri bakımından ikinci sırada yer aldığını, şimdi ise kuzeyde keşfedilen yeni kaynaklarla birlikte dünya gaz listesinde birinci sıraya yerleştiğini kaydetti.
Behmeni ayrıca altın stoklarımızın da bir kaç kat arttığını ve gelecek on yıl için bu konuda hiç bir sıkıntı yaşanmayacağını açıkladı.
