
İran İslami Şura Meclisi ulusal güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü, İran ile 5+1 grubu arasında Almati de yapılacak olan yeni tur görüşmeler eşiğinde Amerika liderliğindeki batılı medyanın, İran İslam cumhuriyetinin barış amaçlı nükleer faaliyetleri aleyhindeki karalama kampanyasını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü bildirdi.
İran İslam Şura Meclisi ulusal güvenlik ve dış siyaset komisyonu sözcüsü Seyyid Hüseyin Nakavi Hüseyni, ortak bir sonuca varılması yönünde bir takım çalışmaların sürdürülmesine rağmen Amerika’nın Uluslar arası atom enerjisi ajansı ve 5+1 grubu üyesi diğer bazı ülkeleri ortamı germek ve karalama girişimlerini sürdürmek yönünde bir araç olarak kullandığını bildirdi.
UAEA’nın iki yanlı raporunun da bu hususta karalama çalışmalarına ortam hazırladığını belirten Nakavi Hüseyni, “Bizzat UAEA yetkilileri İran İslam Cumhuriyetinin nükleer çalışmalarının tamamen barış amaçlı olduğunu ve bu yönde her hangi bir sapmanın bulunmadığını çok iyi biliyorlar. Fakat kuşku uyandırıcı diplomatik bir dil kullanarak, görüşmelerde İran’ı baskı altına almaya çalışıyorlar” dedi.
