HaberlerİranOrtadoğu

İran ile bölge ülkeleri arasındaki kültürel iş birliği gelişecek

İran İslam Cumhuriyeti Kültür ver İslami İrşad Bakanı Seyyid Muhammed Hüseyni, bölge ülkeleriyle aralarında birçok tarihi ve kültürel bağların olduğuna işaret ederek, yapılan programlar çerçevesinde yakın gelecekte İran ile bölge ülkeleri arasında kültürel iş birliğin gelişeceğini belirtti.

Orta Asya ve Orta Doğu bölgesinden 33 ülkenin büyükelçileri ve kültür ateşelerinin katılımıyla Kiş’te yapılan birinci uluslar arası film festivalinde konuşan Hüseyni “bazı ülkelerle paylaştığımız ortak mirasa baktığımızda geçmişte de iş birliği olduğunu görüyoruz bu yüzden bugün kültür elçileri ve ateşeleri ülkeler arasında ilişkilerin geliştirilmelerinin yanında kültürü geliştirme meselesine de özel ilgi göstermeliler” dedi.

Hüseyni, bu festivale aktif katılım göstermeleri için sanatçıları ve sinemacıları teşvik edeceklerini de sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.