AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran ile Güney Afrika’nın bilimsel işbirliği gelişiyor

İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı, Güney Afrikalı mevkidaşı ile bir araya gelerek, iki ülke arasında bilimsel ve uluslararası işbirliğini geliştirme yollarını masaya yatıracak.

İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Mansur Gulami 11 Kasım’da Güney Afrika Bilim ve Teknoloji Bakanı Naledi Pandor ile bir araya gelecek.

İran İslam Cumhuriyeti ile ile ilişkileri, bilimsel ve teknolojik münasebetleri geliştirmek amacıyla Tahran’a gelen Güney Afrika Bilim ve Teknoloji Bakanı, İranlı mevkidaşı ve bazı diğer üst düzey yetkililer ile bir araya gelecek, ardından bazı üniversiteler ve eğitim merkezlerinde incelemelerde bulunacak.

Güney Afrikalı Bakan, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Sağlık Bakanı ile de bir araya gelerek, görüşmelerde bulunacak.

Pandor’un Tahran ziyareti kapsamında iki ülke üniversiteleri ve araştırma merkezleri arasında 6 anlaşma nihai şeklini almış olarak, imzalanacak

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.