
İran İslami Şura Meclisi Başkanı, İngiltere’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik tahrip edici rolüne karşın bu ülkenin yönetimine gerekli yanıtın verileceğini söyledi.
Ali Laricani, İngiltere’nin bütün müslüman ülkelerde müdahele niteliği taşıyan bir çeşit sorunun peşinde olduğunu söyledi.
Laricani, “iktidarlı bir ülke olan İran üzerinde yanlış hesap açan İngiliz politikacılar eskisi gibi İran’da etkili olabileceklerini düşünmektedirler”dedi.
İslami Şura Meclisi Başkanı, İngiltere’nin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik tahrip edici rolüne karşın bu ülkenin yönetimine gerekli yanıtın verileceğini söyledi.
Laricani, İngiltere ile ilişkileri kesme önerisi mecliste olağan sürecinde olduğunu, meclis de bu hususta nihai kararını vereceğini kaydetti.
