
İran İslam cumhuriyeti İnsan hakları merkezi, BM Özel raportörü Ahmed Şehid’in İran’da insan hakları ile ilgili raporu Amerika ve siyonist İsrail rejiminin baskısı altında hazırladığını bildirdi.
İnsan Hakları İnternet sitesinin bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti İnsan hakları merkezi bir bildiri yayınlayarak BM Özel raportörü Ahmed Şehid’in raporunun baskı altında hazırlandığını bildirerek, bu raporun yasal açıdan itibarsız ve teknik açıdan da çok zayıf olduğunu ve kabul edilemeyeceğini ve tüm uluslar arası kuralla aykırı olduğunu bildirdi.
İran İslam cumhuriyeti İnsan hakları merkezi bildirisinde “BM Raportörü olarak Ahmed Şehid’in 3 nolu raporu, rapor ölçeğinde kesinlikle bir rapora benzememekte, bilakis İran İslam cumhuriyetine ve İslam kültürüne karşı bir nevi propaganda bildirisidir” ifadesine yer verilmiştir.
Bu bildirinin bir başka bölümünde ise şöyle deniliyor: “Her türlü cinayete bulaşmış olan Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, Kanada veya işgalci Siyonist İsrail rejimi için şimdiye kadar kesinlikle özel raportörünün olamaması ama bölgenin en büyük ve en sağlam demokrasisine sahip olan İran İslam cumhuriyeti için özel raportörün belirlenmesi kabul edilemez”.
