İran İslam Devrimi dünyadaki mazlumlar için umut kaynağı oldu

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’daki İslami direnişin İran’ın İslami devriminde ilham aldığını ve İmam Humeyni’nin bu tarihi hareketinin etkilerinin hala sürdüğünü belirtti.
Kültür ve İslami İrşad Bakanı Muhammed Hüseyini ile İran’ın Lübnan Büyükelçisi, Lübnan’da Nasrullah ile bir araya gelerek Lübnan’ın son kültürel meseleleri ve bölge durumunu görüştüler.
Görüşmede Nasrullah, İslami devrim zaferinin büyük tarihi bir olay olduğuna işaret ederek “İran’daki devrim dünyadaki mazlumlar için umut kaynağı oldu” dedi.
Görüşmede Hüseyni de Siyonist karşıtı direnişin rolü ve zaferlerinin etkilerine işaret ederek “çeşitli ülkelerdeki halk için umut olan direniş, İslami uyanışa neden oldu. İslam Cumhuriyeti de işgalciler karşısında direnişi destekliyor” dedi.
