HaberlerİranOrtadoğu

İran iyi niyetini her daim göstermektedir

İran İstihbarat Bakanı Hüccet-ül İslam Muslihi, Bakanlar Kurulu toplantısının kulisinde konuşurken “Uyduruk bir gerekçeyle İranlı Ali Vekilirad’ı 19 yıl boyunca hapiste tuttuğu için Fransa aleyhine dava açmayı düşünüyor musunuz” şeklindeki soruya “İran halen bu meseleyi incelemekte. Yani Fransa’da vatandaşımız Ali Vekilirad’a karşı nasıl davranıldığı incelendikten sonra ona göre bir karar alınacak” şeklinde cevap verdi.

Muslihi daha sonra İran topraklarına izinsiz giren ve ona göre gözaltına alınan 3 Amerikalının ailelerinin onlarla görüşme niyetiyle İran’a gelecekleri konusuyla ilgili sorulan bir başka soru üzerine “İran, bunların ailelerinin Tahran’a gelmelerine izin vermekle kendi iyi niyet ve insan severliğini dünyaya sergilemiş oldu.

Biz öte yandan ABD’ye de bu iyi niyetimize karşılık olarak onların kaçırarak gözaltına aldıkları suçsuz İranlıların ailelerinin ABD kendi yakınlarını ziyaret etmelerine izin vermesini istedik. Halbuki bizim gözaltına aldığımız 3 Amerikalı casusluk niyetiyle yasa dışı bir şekilde İran topraklarına adım atmışlardır.

Biz bu hareketimizle şu mesajı vermek istiyoruz: İran kendi dini inancı ve insanseverliği doğrultusunda söz konusu 3 Amerikalının ailelerinin gelmelerine izin verdi. Ama görün ki ABD, kaçırdığı masum iranlılara karşı nasıl davranmakta” dedi.

Başa dön tuşu
Bugün 23 Temmuz 2026 (3) içerik yüklenmiştir.