
İran ve Japonya, sağlık ve tıp alanında ikili işbirliği protokolü imzaladılar.
Japonya’yı ziyaret etmekte olan İran sağlık, tedavi ve tıp eğitim bakanı Seyyid Hasan Gazizade ile Japonya sağlık, çalışma ve refah bakanı arasında imzalanan sağlık işbirliği protokolü uyarınca iki ülke tıp alanında daha fazla teamülde bulunmanın yanı sıra gerçekleştirecekleri ortak toplantılar ve seminerlerle de birbirinin muhtelif tecrübelerinden de yararlanacaklar.
İran sağlık, tedavi ve tıp eğitim bakanı Seyyid Hasan Gazizade, Japonya hükümetinin resmi daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret etmektedir.
İran sağlık, tedavi ve tıp eğitim bakanı Seyyid Hasan Gazizade’nin bugün İran-Japonya ticaret odaları oturumuna katılmanın yanı sıra, Japonya uluslar arası ticaret başkanı İşi Kiyeh ve Japonya barış kurumu başkanı Sasavaki ile de ayrı ayrı görüşerek ikili işbirliklerinin geliştirilmesi yollarını ele alacak.
