AsyaHaberlerİranOrtadoğu

İran Karabağ Konusunda Arabulucu Olmaya Hazır

İran İslam cumhuriyetinin Bakü büyükelçisi, Tahran’ın Karabağ anlaşmazlığı hususunda Azerbaycan ve Ermenistan arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu bir kez daha vurguladı.

İSNA’nın bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyetinin Bakü büyükelçisi “Muhsin Pakayin” Azerbaycan ve Ermenistan’ın da rıza göstermesi şartıyla İran’ın bu sorunu çözme konusunda arabuluculuk yapabileceğini bildirdi.

İran’ın Bakü büyükelçisi Muhsin Pakayin bundan iki gün önce de Minsk grubunun Karabğ münakaşasındaki başarısızlığına işaretle, söz konusu grubun şimdiye kadar hiçbir girişimde bulunmadığını, sadece sonuçları önceden belli olan birkaç görüşme tertiplediğini bildirmiş ve münakaşası çözümlenmediği sürece bölge güvenliğinin de tehlikede olduğunu ve her zaman savaşın tekrar başlama tehlikesinin mevcut olduğunu söylemişti.

İran İslam cumhuriyeti Bakü büyükelçisi Muhsin Pakayin, her iki ülkenin isteği üzere, bölgede etkin bir ülke olan, Bağlantısızlar Hareketi başkanı ve de İslam İşbirliği teşkilatı İİT üyesi olan İran’ın her iki taraf ile müzakereye başlayarak Karabağ münakaşası ile ilgili çözüm yollarını sunabileceğini de sözlerine ekledi

Başa dön tuşu
Bugün 22 Eylül 2023 (38) içerik yüklenmiştir.