HaberlerDünyaİranOrtadoğu

İran karşıtı Fars medyasının rolü, terörist grupların rolünden az değil

İran’ın insan hakları karargahı sekreteri, ülkedeki son huzursuzluklara atıfta bulunarak, İran karşıtı Fars medyasının rolünün terörist grupların rolünden daha az olmadığını söyledi.

İran Yargı Erki insan hakları karargahı sekreteri Kazım Garibabadi, New York’ta 100’e yakın ülkenin temsilcileriyle bireysel ve toplu olarak görüştüğünü belirterek, söz konusu görüşmelerde kargaşalarla ilgili gerekli açıklamaların yapılmasının yanısıra yurt dışında İran karşıtı Farsça medyanın yıkıcı rollerine hassasiyet gösterilmesine vurgu yapıldığını belirtti.

Garibabadi, New York’ta 100’e yakın ülkenin temsilcileriyle yapılan görüşmede, BBC Farsça ve Suudi International’ın ayrılıkçı grup ve terör örgütlerinin üyeleriyle yaptığı yüzlerce röportajda şiddet ve suçu teşvik etmelerinin belgeli ve somut bir şekilde gündeme getirildiğini belirtti.

Garibabadi açıklamasının devamında İran karşıtı medyanın rolünün terörist gruplar veya bu grupların üyelerinin rolünden daha az olmadığını vurguladığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.