
İran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri “Kazakistan’da 5+1’le yapılacak yeni görüşme turu için İran’ın iyi projeleri var” dedi.
İran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai dün Buşehr Serbest Üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen panelde İran’la 5+1 Grubu arasında yapılacak yeni görüşme turuyla ilgili bir soru üzerine “Müzakere ancak biz kendi ayaklarımız üzerinde durduğumuzu ispatladığımız takdirde sonuçlanır” dedi.
Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Sekreteri Rızai daha sonra bir başka soru üzerine “Ben şahsen 5+1 Grubu’yla görüşmeyi ciddi bir vaka olarak değerlendiriyorum. İlk kez süper güçler masanın bir tarafında ve bir 3. dünya ülkesi de masanın diğer yanında oturuyorlar. Fakat biz bugüne kadar bu masayı iyi değerlendiremedik” diye konuştu.
Rızai ayrıca, yarın Kazakistan’da başlayacak yeni görüşme turuna da değinerek “Bizim bu görüşme için de planlarımız var. Bunlar İran halkı lehine kullanılacak planlar” dedi.
