AfrikaHaberlerİranOrtadoğu

İran Kenya’da tutuklu iki İranlının derhal serbest bırakılmasını istedi

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Kenya hükümeti ve yargısından tutuklu iki İranlının ciddi olarak dosyasının görülmesini ve derhal serbest bırakılmasını istedi.

Behram Kasımi, İran’ın Nairobi’deki büyükelçiliğinin işi takibatına ilaveten Kenya’nın İran büyükelçisinin de geçen perşembe günü İran dışişleri bakanlığına davet edildiğini ve İran-Kenya arasındaki iyi ilişkileri bozmaya yönelik üçüncü tarafın düşmanca müdahalesinin hatırlatıldığını belirterek, konunun ciddiyetle takip edilmesi ve sözkonusu iki İranlı vatandaşın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Behram Kasımi, sözkonusu iki İranlının durumunun iki ülke ilişkilerini bozmak isteyen haber çevrelerinin etkisinde kalmaksızın ele alınması gereğine vurgu yaparak, Kenya hükümeti ve yargısı yetkililerinin teamül ve ciddi takibatıyla derhal sözkonusu kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Bu habere göre, sözkonusu iki İranlı tutuklunun dosyasıyla ilgili olarak İran adalet bakanlığından iki resmi avukatın Kenya’ya gittiği bildiriliyor. Sözkonusu iki İranlı, bazı üçüncü tarafın müdahalesi sonucu Kenya’da tutuklanmış bulunuyor.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Haziran 2026 (21) içerik yüklenmiştir.