
İran Kızılay Kurumu, yayınladığı bildiride, BAE’nin iyi niyetli olmayan dostluk dışı girişimlerinin, Dubai’de yaşayan İranlıların hayatlarını etkilemenin yanısıra, dünyada Kızılhaç ve Kızılay Kuruluşları’nın hedeflerini ihlal ettiğini açıkladı.
İRNA’nın haberine göre, İran Kızılay Kurumu, BAE’nin Dubai’deki İran hastanelerine yönelik engelleyici girişimleri çerçevesinde, Dubai sağlık müdürlüğünün, bu kentteki bütün sigorta şirketlerine, İranlılara yönelik sigortanın durdurulmasını istediğini bildirdi.
Geçen onlarca yılda Dubai’deki İran hastaneleri, hiç bir siyasi ve diğer bir ayrım yapmaksızın, İranlıların yanı sıra BAE. vatandaşlarına da uzman ve profesyonel hizmetler sunmuş ve sunmaktadır.
Dubai’deki İran hastaneleri, 1972’den beri iktidardaki yöneticinin izniyle, BAE’nin en eski hastanelerinden biri sayılırken ancak son yıllarda, BAE’nin İran’la olan düşmanca davranışlarından dolayı sürekli çalışmaları engellenmiştir.
İranlı doktorların hastanelerde çalışmasına izin verilmemesi, İranlı personel için vize vermemek ve uzatmamak, son iki yıl içinde İran hastanelerine yönelik yapılan engelleyici çalışmalardan yalnızca bir kısmıdır.