
Lübnan’daki bazı siyasi akımların Tahran ve Hizbullah’ı ülkede “İran modeli hükümet” kurmakla suçlamalarına yönelik Emir Abdullahiyan, Lübnan içişlerine müdahale etmedikleri ancak Siyonistler karşısında Lübnan halkını ve direnişi destekledikleri yanıtını verdi.
Lübnanlı bir gazeteye konuşan Dışişleri Bakanlığı’nın Arap-Afrika Dairesi Başkan Yardımcısı Emir Abdullahiyan bölgesel birçok sorun hakkında görüşlerini açıkladı.
İran’ın Siyonist rejim tehditleri karşısında her zaman Lübnan’ın yanında yer alacaklarına işaret eden Abdullahiyan “Lübnan’da hükümet, millet ve direniş bu ülkede etnik çatışmaların patlak vermesine izin vermeyecek” dedi.
Lübnan ve bölge düşmanlarının, İran-Lübnan ikili iş birliğinden kaygılandığına değinen Abdullahiyan “biz, Lübnan’ın egemenliği ve güvenliğinin korunmasının önemi üzerinde duruyoruz. Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik her türlü tehdidine karşı Lübnan milleti ve direnişin yanında yer alacağız” dedi.
