
İran Meşhed Milletvekili, İran’la Türkmenistan arasındaki iyi ilişkilere değinerek “Hiçbir ülke Tahran’la Aşkabat arasındaki dostane ilişkileri zedeleyemez” dedi.
Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a ziyarette bulunan Meşhed ve Kelat Milletvekili Cevad Kerimi Kuddusi, ziyaretiyle ilgili hedefleri, elde ettiği kazanımları ve Türkmenistan üst düzey yetkilileriyle görüşmelerinin sonuçlarını değerlendirirken “Türkmenistan’ın güvenlik, istikrar,ümran ve bağımsızlığı İran İslam Cumhuriyetini de karşılıklı olarak etkilemiştir ve böylece iki ülke birbirine dayanak durumundalar. Nitekim, aradaki ilişkiler Orta Asya’da istikrarlı bir ağırlık niteliğinde ve aynı zamanda eski ve tarihi bir medeniyeti olan stratejik bir derinlik sahibi” dedi.
Kerimi Kuddusi daha sonra, İran’la Türkmenistan arasındaki iyi ve dostane ilişkilere değinerek “Hiçbir ülke bu iki komşunun iyi ilişkilerini zedeleyemez” diye vurguladı.
Meşhed Milletvekili daha sonra, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısıyla görüşmesinde gündem konularından birinin iki ülke arası ilişki ve işbirliğinin incelenmesi olduğunu belirterek “Bu ilişkilerin geliştirilmesi yönünde bugüne kadar iyi girişimler gerçekleştirilmiştir ve büyük bir ihtimalle Türkmenistan Cumhurbaşkanı gelecekte İran’a yapacağı ziyarette ilişkilerin derinleştirilmesi ve aradaki bazı sorunların giderilmesine yol açacak yeni bir anlaşmayı imzalıyacaktır” şeklinde konuştu.
