HaberlerİranOrtadoğu

İran milleti dik duruşu ile düşmanı dize getirecek

İran Genel Kurmay Başkan Yardımcısı, emperyalist medyanın hiçbir zaman ABD’nin sultacılık yaklaşımı ve çelik ellerini gizleyemeyeceğini ifade edeken, İran milleti dik durarak düşmanı dize getireceğini söyledi.

İran Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Seyyid Mesud Cezayiri, İran karşıtı yaptırımlarda Obama’nın etkisi olmadığı ve Beyaz Saray’ın uzlaşmacı bir tavır sergilediği şeklindeki ABD ve Siyonist lobilerin yabancı medya ve basın yayın organlarının politika-propaganda yaklaşımıyla onun karşısında çıkabilecek hasarlara karşı korumak istediklerini, ayrıca, bu tutumu korumakla Tahran ile müzakere fırsatını kolladıklarını ifade etti.

Tuğgeneral Cezayiri, bu gibi aşikar ve zıt girişlimlerin artık eskilediğini konuşmasına ekleyerek, emperyalist medya ve basın yayın organlarının ABD yönetimi ve genç Başkanı’nın sultacılık yaklaşımı ve çelik ellerini gizleyemeyeceklerini açıkladı.

İran milleti karşıtı yaptırım oyunları işlemeyeceğine işaret eden Tuğgeneral Cezayiri, İran milleti kendi özgüveniyle iktidar zirvelerini tırmanacağını ve düşmana karşı dik durarak onu dize getireceğini belirtti.

İran Genel Kurmay Başkan Yardımcısı, “Yeni bir fitne ve kargaşa yaratmak için yabancı medya ve basın yayın organları İran’ın ekonomik ve siyasi durumunu kötüleşerek ve nükleer programına yönelik atmosferi bulandırarak fitne liderleri ve siyasi çeteler aracılıyla yeni bir fitne ve kargaşa yaratmak peşindeler”şeklinde kaydetti.

Tuğgeneral Cezayiri, İran milletinin sağduyusuyla fitne liderleri yenilgiye mahküm olduklarını hatırlatarak, düzen yetkilieri ve halk arasındaki vahdetini sergilemek için bir fırsat meydana geldiğini anlattı.

Başa dön tuşu
Bugün 04 Haziran 2026 (15) içerik yüklenmiştir.