
İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran milletinin düşmanlarının, yanlış yapmaları halinde pişman olacaklarını ve kaçış yolu olmadığını çok iyi bildiklerini söyledi.
Laricani, Veramin kentinde Gadir-i Hum bayramı münasebetiyle yaptığı konuşmada, İran halkının 30 yılı aşkın bir süredir direnişi ve özellikle de 8 yıllık zorunlu savaş döneminde İran halkının canları pahasına ülkelerini savunduklarını bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.
Düşmanların İran halkına yönelik son baskılarına da temas eden Laricani, bugün İran milletinin direniş kültürünün diğer milletler arasında yayıldığını belirterek bunun kabul edilmesinin Batılılar için son derece zor olduğunu söyledi.
İran meclis başkanı, Batılıların son yıllarda yeni bir Ortadoğu dizayında olduklarını ama bölgenin şartları onların planlarını bozduğunu kaydederek, bundan dolayı düşmanların İran milletine baskı çerçevesinde İran aleyhinde ekonomiyi ciddi olarak hesaba kattığını söyledi.
