İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest Myanmar hükümeti, uluslar arası kuruluşlar ve İslam işbirliği örgütünün, Myanmar’daki Müslümanların katliamının durdurulmasını ve yaşanan katliamların araştırılması için acil adımlar atmasını istedi.
İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, Myanmar’da Müslümanların toplu katliamlarına dair haberlerin kaygı verici olduğunu belirterek, bütün etnik ve dini grubların haklarına saygı duyulması, dini azınlıkların ve etnik grupların vatandaşlık haklarının dikkate alınması ve Myanmar hükümetinin Müslümanların haklarının korunması, ulusal birlik ve dayanışma için gerekli şartların sağlanması için gerekli adımları atması gerekir hatırlatmasında bulundu.
İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest açıklamasında, Myanmar hükümetinin her türlü insani faciayı önlemek için gerekli önlemleri alması gerekir diye konuştu.
Hatırlanacağı gibi son dönemlerde, Myanmar’da Rahin eyaletinde, 80’den fazla kişi öldürülmüş 30 binden fazla kişi de evlerinden sürülmüştü. Bölge sakinlerinin büyük bir bölümü de yaşanan krizden dolayı Bangladeş’e kaçtığı kaydediliyor.
Myanmar Müslümanları, bu ülkede azınlık durumunda ve Myanmar hükümeti, Müslümanları azınlık olarak kabul etmiyor ve vatandaşlık haklarını da vermiyor.