DünyaHaberler

İran nükleer silaha sahip değil

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, bazı ülkelerce İran’ın nükleer meselesi yönelik yapılan olumsuz havaya tepki göstererek, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer silaha sahip olmadığını açıkladı.

Los Angeles Times gazetesine demeç veren UAEK Başkanı Yukia Amano, Ululuslararası Atom Enerjisi kurumu Genel Kurulu’nda konuşurken İran’ı “özel bir konu” olarak nitelendirdikten sonra bu sözden olumsuz hava yaratmaya çalışan bazı batılı ülkeler ve medya mensuplarına tepki göstererek, İran’ın nükleer silaha ship olduğunu hiçbir zaman söylemediğini ifade etti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, İran ile iyi ilşkilerinden bahsederken, ülkelerin nükleer tesislerini teftiş etmenin kurum için kolay bir iş olmadığını açıkladı.

Amano, kendisinin nükleer silaha şiddetle karşı olduğunun altını çizdi.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Temmuz 2026 (62) içerik yüklenmiştir.