HaberlerİranOrtadoğu

İran nükleer silahsızlanmada öncüdür

İran’ın UAEA’ındaki daimi temsilcisi Ali Asger Sultaniye İran İslam cumhuriyetinin uluslar arası arenada nükleer silahsızlanma konusunda her zaman öncü ülke olduğunu açıkladı.

Sultaniye, Tahran’da uluslararası nükleer silahsızlanma konferansının düzenlenmesinin İran’ın nükleer silahların yok edilmesi ile ilgili söylemlerinde sadakatini yansıttığını vurguladı.

Sultaniye nükleer silah sahibi olan devletlerin NPT anlaşmasını ihlal etmelerinin uluslar arası camianın sürekli kaygısı olduğunu ifade etti.

Sultaniye ayrıca İran İslam cumhuriyetinin dünyanın önde gelen seçkin şahsiyetlerini bu konferansa davet etmekle dünyanın barış yanlısı halklarının nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya taleplerinin gerçekleşmesi yolunda önemli bir adım attığını kaydetti.

İran’da ilk uluslar arası nükleer silahsızlanma konferansı 17 ila 18 nisan tarihlerinde “Nükleer enerji herkes için, nükleer silah hiç kimse için” başlığı ile gerçekleşiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Temmuz 2026 (2) içerik yüklenmiştir.