HaberlerDünyaİranOrtadoğu

İran Ordusu Umman Denizi Kıyılarında Askeri Tatbikat Gerçekleştirdi

İran, Sistan ve Belucistan askeri ve polis komutanlarının katılımıyla Hz. Muhammed Rasûlullah Deniz Tatbikatını gerçekleştirdi.

Hz. Muhammed Resulullah Deniz Tatbikatı İran İslam Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Serdar Ahmadreza Radan ile Sistan ve Belucistan askeri ve polis komutanlarının katılımıyla Umman Denizi kıyısında Çabahar’da gerçekleştirildi.

Sistan ve Belucistan Eyaleti Sınır Muhafız Komutanlığı’nın “Muhammed Rasulullah 3” deniz tatbikatı, güvenlik için birlik ve otorite sloganıyla başladı, ardından sınır muhafız gemileri ve halk gemileri geçit töreni yaptı.

Bu tatbikat, sınır muhafızlarının sınır ve deniz seviyelerinde operasyonel hazırlığın sürdürülmesi, muharebe kabiliyetinin geliştirilmesi ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Umman sularında gerçekleştirilecek. İran Kolluk Kuvvetleri Sınır Muhafızları Muhammed Resulullah-3. deniz tatbikatı, Sınır Muhafızlarının asli görevi olan Sistan ve Belucistan eyaletinin su sınırlarının güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Tatbikata sınır işlerinden sorumlu kurumlar ve ilde görev yapan silahlı kuvvetler de katıldı.

İran Emniyet Teşkilatı Genel Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Radan, “Muhammed Rasulullah” bölgesel deniz tatbikatı töreninde, bunun ülke silahlı kuvvetlerinin otoritesini gösterdiğini ve İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun mesajıyla, düşman gemilerinin geminin İran karasularına doğru hareket etmesi durumunda sınıra yaklaşmasına dahi izin verilmediğini belirterek şöyle konuştu: Silahlı kuvvetler, güçlü tedbirleri ve dakik ve zamanında yaptığı operasyonlarla, İran İslam Cumhuriyeti’nin kutsal toprağına ve suyuna saldırı düşüncesini düşmanın aklından uzaklaştırmaktadır.

Başa dön tuşu
Bugün 08 Şubat 2025 (39) içerik yüklenmiştir.