HaberlerİranOrtadoğu

İran parlamento heyeti Rusya ve Afganistan heyetleriyle görüştü

İran parlamento heyeti,Kanada’nın Kebek şehrindeki meclisler arası toplantı katılmanın yanı sıra Rusya ve Afganistan heyetleriyle görüşerek müzakerelerde bulundu.

İran parlamento heyeti başkanı İrec Nedimi,Rusya heyeti başkanı Sergei Gavirlof ile görüşmesinde iki güçlü komşu ülke olarak İran ile Rusya ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek Moskova’nın bölgedeki önemli ülke olarak İran İslam cumhuriyetiyle ilişki ve işbirliğinin gelişmesine önem verdiğini belirtti.

Rusya Duma maliye ve ekonomi komisyonu başkanı iki ülkenin uluslar arası ve bölge meseleleri hususundaki ortak tutumlarına değinerek Tahran ile Moskova arasında siyasi,ekonomik, askeri ve kültürel alanlardaki işbirliğinin daha da gelişmesini istedi.

Bu görüşmede ayrıca İran’ın Afganistan’da barış ve istikrar sağlanması yönünde bulunduğu girişimleri takdir edildi.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Ağustos 2026 (54) içerik yüklenmiştir.