AvrupaHaberlerİranOrtadoğu

İran-Rusya savunma işbirliği emperyalist düşüncenin yayılmasına engeldir

İran İslami Şura Meclisi dış siyaset ve Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi, İran’la Rusya arasındaki güvenlik işbirliğinin daha da geliştirilmesi zaruretini vurguladı.

Meclis haber ajansına demeç veren İran İslami Şura Meclisi dış siyaset ve Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi Muhammed Kerim Abid İran ile Rusya arasında ortak savunma kalkanı oluşturulması projesinin mevcut şartlarda olumlu bir girişim olduğunu hatırlatarak, böyle bir projenin İran ve Rusyanın çıkarları doğrultusunda olacağı gibi hatta tüm bölge ülkeleri özellikle de Güney Fars Körfezi ülkelerinin çıkarlarının korunmasında da etkili olacağını ve müstekbir güçlerin bölge üzerindeki sultacı hayallerini engelleyebileceğini söyledi.

Amerika’nın uzun zamandan beri Avrupa ve diğer bazı Asya ülkeleri topraklarında füze kalkanı projesini hayata geçirmek için çalıştığını hatırlatan Abidi, “Bunun için Asyanın büyük ülkeleri yönetim kadrosu bölge meselelerini çk yakından mercek altına almalı ve bölgeye yönelik her türlü tehditin onlar için de bir tehlike sayılabileceğinin farkında olmaları gerekmektedir. Nitekim bu mesele bölgenin büyük ülkeleri arasında birliği kaçınılmaz kılmaktadır” dedi.

Bu habere göre Rusya’nın NATO’daki temsilcisi Dimitri Rogozin 2012 yılı başlarında İran-Rusya arasında ortak füze kalkanı meselesini görüşmek için İran’a geleceği açıklandı.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Temmuz 2026 (14) içerik yüklenmiştir.