
İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Devrim Muhafızları Ordusu Generali Ahmet Vahidi, “İHA alanındaki becerimiz her zaman yüksek seviyede olmuştur; saldırı amaçlı İHA alanında ise, geçmişte örneklerimiz olduğu gibi, ilerde üretilecek örneklerimiz de mevcuttur” dedi.
İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Devrim Muhafızları Ordusu Generali Ahmet Vahidi, ‘Kutsal Savunma’nın Lojistik ve Destek Konferansı’ sebebiyle, “Eşit olmayan şartlarda savaş ile bu savaşın boyutlarının incelenmesi, ve de doktrinlerin, tekniklerin, uygun savaş donanımlarının önceden tahmini İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenmeleri gerekli prosedürler arasındaydı; nitekim birtakım programlar da hazırlandı” diye açıkladı.
Ahmet Vahidi, “İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, düşmanı yenebilecekleri ortamları önceden tahmin etmişlerdir; söz konusu savaşın peşinde değiliz; fakat düşman uygulamaya geçtiği takdirde karmaşık ve değişik alanlarda sahip olduğumuz beceri ve gücümüzün tüm boyutlarından faydalanacağız” diye ekledi.
Savunma Bakanı Ahmet Vahidi, düşmanın geçmişte de virüsler vasıtasıyla İran’ın sistemlerine girmeye çalıştığını vurgulayarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin bu alanda oldukça kuvvetli olduğunu gözler önüne serdiğini ve de virüsleri ortadan kaldırdığını belirtti. İran’ın aynı şekilde İHA hususunda da gücünü tüm dünyanın gözleri önünde sergilediğini ve İran Silahlı Kuvvetleri’nin de düşmanın niyetlenebileceği savaş çeşidi ve taktiği ne olursa olsun, hazırlıklı olduğunu gösterdiğini belirtti.
Vahidi, ayrıca elektronik savaş alanında ve diğer modern savaşlara ilişkin çeşitli boyutlarda gerekli incelemelerin yapıldığını, sözü geçen tüm alanlarda çalışmalar yapıldığını ve de elektronik savaş alanında İran’ın yüksek beceri ve güce sahip olduğunu açıkladı.
İran Savunma Bakanı Devrim Muhafızları Ordusu Generali Vahidi, emperyalist düzenin tecavüz etmek amacıyla ortaya çıkmış olduğuna değinirken, söz konusu tecavüz hususunu açıkça ilan ediyor olmalarının ise, bu ve benzeri düzenlerin zaafından kaynaklandığını ve de söz konusu girişimlerin savaş girişimi ve tecavüz niteliği taşıdığını belirtti. Ahmet Vahidi, “Dünyada mevcut sorun budur; İran İslam Cumhuriyeti de dünyanın yönetim koşullarının emperyalist düzenin durumu ve girişimleri sebebiyle değiştirilmesi gerektiğini bildirmiştir” dedi.
Ahmet Vahidi, “İHA alanındaki becerimiz her zaman yüksek seviyede olmuştur; ‘tanımlama’da kullanmak üzere uçma gücü yüksek, uçuş sürekliliği fazla ve tanımlama kuvveti yüksek olan uçaklara sahibiz” diye açıklarken, “saldırı amaçlı uçak alanında ise, geçmişte örneklerimiz olduğu gibi, ilerde üretilecek örneklerimiz de mevcutken, bu hususta mükemmele ulaşmak yolundayız” diye ekledi.
Ahmet Vahidi, Amerika’nın İHA uçağının tersine mühendisliğine ilişkin soruya ise, “Konuya ilişkin kararlar ile ilgili fazla açıklama yapılmayacaktır” diye yanıt verdi.
