
İran İslam Cumhuriyeti Maden, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanvekili Mir Muhammed Sadıki, İran ve Suriye ortak bankasının kurulmasını istedi.
İran ve Suriye ticaret fırsatları konulu toplantıda konuşan Sadıki, devlet bankaları tarafından bu talebin henüz gerçekleştirilmediğini göz önüne alarak, bu konuda özel bankaların potansiyelinde yararlanmanın mümkün olduğunu belirtti.
İki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması gerektiğini vurgulayan Sadıki, iki ülke arasında ticaret hacminin düşük olmasının İran ve Suriye iş adamlarının birbirlerini iyi tanımamasından kaynaklandığını belirtti.
İki ülke arasında geçen yıl ticaret hacminin 340 milyon dolar olduğuna dikkat çeken Sadıki, Suriye tarafının ticaret hacminin 2010 yılında bir milyar dolara çıkartılması önerisi konusunda da umutlu olduğunu belirtti.
Sadıki ayrıca çeşitli yatırım projelerinde İran ve Suriye’nin ortak faaliyetleri konusunda da bir öneri sundu.
