HaberlerİranOrtadoğu

İran uluslararası terörizmin kurbanıdır

İran Cumhurbaşkanı Hukuk Danışmanı İlham “İran, uluslararası terör kurbanıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Hukuk Danışmanı Gulamhüseyin İlham, Sistan-Beluçistan eyaletine yaptığı ziyaretinin kapanışında düzenlediği basın toplantısında “Bugün dünya kamuoyunun insan hakları yasalarını belirleyenlerden isteği, haksızlığa uğrayan ve mağdur durumda kalan devlet ve insan topluluklarına karşı insaf ve adalet kurallarının yerine getirilmesidir” dedi.

İlham daha sonra, İran’ın günümüzde uluslararası terörizm ve sözde dünya düzenine hakim olan uluslararası katillerin kurbanı olduğuna dikkat çekerek “Çocuklara karşı işlenen cinayet girişimleri, uluslararası kanun ve kuralların açıkça ihlalı demektir. Geçtiğimiz Hüseyni Tasua günü Çabahar kentinde yaslı insanlara karşı gerçekleştirilen terör eylemini herkes biliyor ve bu hadisenin Uluslararası İnsan Hakları Konvansiyonunu ihlal ettiğini de herkes bilmekte” dedi.

Açıklamalarının devamında kültürel, itikadi ve dini merasim düzenlemenin insani kesin bir hak olduğu ve uluslararası insan hakları bildirgeleri ve konvansiyonlarda açıkça vurgulandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Hukuk Danışmanı İlham ayrıca “Ama insan haklarına ilişkin yasal merci ve teşkilatlar bu hadiseye bir tepki göstermiyorlar. Bu onların aciz ve dirayetsizliklerinin bir işareti değil midir? İnsanların sırf Müslüman olmaları yüzünden katledilmeleri bir soykırım değilse, nedir” diye sordu.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Ağustos 2026 (19) içerik yüklenmiştir.